Lycka

Luck is what happens when preparation meets opportunity

fredag 5 november 2010

maling av gulv

 



Målning av golv är klar. I alla fall i denna första fas. Det är butiksdelen som vi koncentrar oss på att fixa i ordning. Resten får vi ta efter hand. Just nu tror jag att vi som målat tak, väggar och golv känner att det får gärna ta ett tag innan vi ger oss på det igen. 


Golven är mestadels gamla skurgolv med varierande skick. På en del ställen ligger plankor som är uppåt 60 (!) cm breda på andra ställen "vanliga" 95 mm.
I det som för längesedan var kök var golvet riktigt sunkigt och behövdes bytas ut. Här hittade vi en bit gammal linoleummatta som inte tagits bort helt och under den fanns en något blöt och illaluktande golvlump. Blä! Hittills har vi inte märkt av att det trängt in ny fukt här så vi hoppas att det "bara" var gammal fukt som fastnat under en himla massa isolering och linoleummattan.
Ovan syns de gamla rören som ligger under golven och dåtidens isolering (spån, skräp och lite sand?).

Här syns en bit provmålat golv, en bit av det gamla obehandlade golvet och den nya golvsnutten.

Här är stora salen. Här ser man de nymålade golven (grå neutral färg), de vita panelväggarna och man anar också de snygga svarta elkontakterna och uttagen. Detta rum var det "fina" rummet (samlingssalen) i gästgiveriet och hade (har) förhöjt väggliv. Här är takhöjden ungefär 220. Följden av förhöjningen blev att rummen ovanför salen fick extremt låg takhöjd. För mig som mäter ca 165 cm är det inte så stora problem att gå runt i huset, men för de som mäter en ca 190 så får de faktiskt tänka sig för hur de rör sig. En av våra elkillar gick nästan ner för räkning när han satte foten på tröskeln på väg in i salen och trampade ifrån och satte huvudet i dörrposten... Det gick som tur var bra!
Idag har jag inhandlat påsar, pristags, silkespapper och annat som kan behövas. Nu är det trångt på övervåningen. Från början hade jag inget system på varor som anlände, men det var ju inga problem - då. Ha!
Nu står det kartonger, möbler och annat precis överallt. Jag vill ha struktur!! Ska börja jobba på det idag tror jag.

Du får ha en fin Alla helgons afton!
Jag tänder ett ljus för alla som inte längre går bland oss levande och sänder en tanke med värme till alla er som förlorat någon nära!
Kraaam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.